Gatavošanas gaita:
- Sajauciet kakao pulveri un iebiezināto pienu līdz viendabīgai masai. Pievienojiet gabaliņos sagrieztu sviestu. Uzlieciet uz maza uguns. Noņemiet kastroli no uguns tad, kad sviests pilnībā izkusīs.
- Izkausējiet šokolādi ūdens peldē. Pievienojiet pusi no tās pie iepriekš gatavotās karstās masas. Turpat ielejiet konjaku.
- Šokolādes-sviesta masā ielejiet rīvmaizi un samaisiet. Ja masa ir pārāk sausa – pielejiet dažas piena tējkarotes.
- Tagad sāciet veidot „kartupeļus”. Var izveidot no masas desiņu, tad sagriezt to gabaliņos un no tiem veidot bumbiņas.
- Sukādes var izmantot kā dekoru, bet var arī ielikt kūciņā vai aizvietot sukādes ar valriekstiem.
- Atlikušo šokolādi nedaudz uzsildiet un ieziediet ar to bumbiņas.
- Ielieciet „Kartupeļus” ledusskapī uz 20-30 minūtēm.
Labu apetīti!
Avots: sovkusom.ru
Pages: 1 2