Iecienītās bērnības kūciņa „Kartupelis”

Gatavošanas gaita:

  1. Sajauciet kakao pulveri un iebiezināto pienu līdz viendabīgai masai. Pievienojiet gabaliņos sagrieztu sviestu. Uzlieciet uz maza uguns. Noņemiet kastroli no uguns tad, kad sviests pilnībā izkusīs.
  2. Izkausējiet šokolādi ūdens peldē. Pievienojiet pusi no tās pie iepriekš gatavotās karstās masas. Turpat ielejiet konjaku.
  3. Šokolādes-sviesta masā ielejiet rīvmaizi un samaisiet. Ja masa ir pārāk sausa – pielejiet dažas piena tējkarotes.
  4. Tagad sāciet veidot „kartupeļus”. Var izveidot no masas desiņu, tad sagriezt to gabaliņos un no tiem veidot bumbiņas.
  5. Sukādes var izmantot kā dekoru, bet var arī ielikt kūciņā vai aizvietot sukādes ar valriekstiem.
  6. Atlikušo šokolādi nedaudz uzsildiet un ieziediet ar to bumbiņas.
  7. Ielieciet „Kartupeļus” ledusskapī uz 20-30 minūtēm.

Labu apetīti!

Avots: sovkusom.ru

Leave a Comment