Gatavošanas gaita:
- Iejauciet želatīnu 1 ēdamkarotē ūdens un atstājiet to, lai uzbriest.
- Pienu salejiet mazā kastrolī, pievienojiet kafiju un vāriet, noņemiet no uguns.
- Sakuliet olu dzeltenumu ar cukuru un ielejiet karsto pienu.
- Iegūto maisījumu sildiet uz maza uguns, pastāvīgi maisot, bet nevārot. Kad maisījums sāks sabiezēt, izslēdziet plīti un pievienojiet maisījumam želatīnu. Atstājiet atdzist.
- Atlikušā maisījumā ielejiet skābo krējumu (vai saldo krējumu), samaisiet. Salejiet maisījumus formiņās vai tasēs. Atstājiet ledusskapī atdzist 5 stundas.
- Lai desertu izņemtu no formiņām – ielieciet deserta šķīvjus karstā ūdenī. Varat dekorēt ar kakao, rīvēto šokolādi vai apelsīna miziņām.
Labu apetīti!
Avots: vk.com/chief.cooker
Pages: 1 2