Gaisīgi-maigs deserts! Kafijas panna cota

Gatavošanas gaita:

  1. Iejauciet želatīnu 1 ēdamkarotē ūdens un atstājiet to, lai uzbriest.
  2. Pienu salejiet mazā kastrolī, pievienojiet kafiju un vāriet, noņemiet no uguns.
  3. Sakuliet olu dzeltenumu ar cukuru un ielejiet karsto pienu.
  4. Iegūto maisījumu sildiet uz maza uguns, pastāvīgi maisot, bet nevārot. Kad maisījums sāks sabiezēt, izslēdziet plīti un pievienojiet maisījumam želatīnu. Atstājiet atdzist.
  5. Atlikušā maisījumā ielejiet skābo krējumu (vai saldo krējumu), samaisiet. Salejiet maisījumus formiņās vai tasēs. Atstājiet ledusskapī atdzist 5 stundas.
  6. Lai desertu izņemtu no formiņām – ielieciet deserta šķīvjus karstā ūdenī. Varat dekorēt ar kakao, rīvēto šokolādi vai apelsīna miziņām.

Labu apetīti!

Avots: vk.com/chief.cooker

Leave a Comment