Fiksie biezpiena žagariņi

Gatavošanas gaita:

  1. Izveidojiet mīklu, samaisot visas sastāvdaļas līdz viendabīgai masai. Atstājiet mīklu uz pusstundu, apsegtu ar dvieli vai pārtikas plēvi, lai tā nedaudz „atpūstos”.
  2. Sarullējiet mīklu ļoti plānā plācenī (3 mm biezumā) sagrieziet strīpiņās, bizītēs vai izveidojiet citu cepumu formu.
  3. Taukvārē vai lielā katliņā ielejiet 3 glāzes eļļas, ļaujiet tai uzkarst, tad cepiet žagariņus līdz tie ir zeltaini. Ieteikums – izņemiet no taukvāres vai katliņa mazos mīklas gabaliņus, jo tie piedegs un nākamai „žagariņu” porcijai var būt nepatīkama garša.
  4. Gatavos žagariņus izlieciet uz papīra dvieļa, lai tas uzsūktu liekos taukus. Tad apkaisiet ar pūdercukuru.

Labu apetīti!

Avots: edimdoma.ru

Leave a Comment