Biezpiena-šokolādes pasha

Gatavošanas gaita:

  1. Saliekam skābo krējumu uz marles, sarulējam un atstājam karāties dažas stundas – tas ir nepieciesāms, lai notecētu liekais šķidrums. Tikmēr nodalām olbaltumus no oldzeltenumiem.
  2. Uz smalkas rīves sarīvējam šokolādi, sakuļam oldzeltenumus ar cukuru, vaniļu un šokolādi, pievienojam saldo krējumu. Iegūto maisījumu uzliekam ūdens peldē un vārām, tad atdzesējam.
  3. Sviestu sagriežam mazos gabaliņos un gaidām, līdz tas kļūs istabas temperatūrā 10-15 minūtes, lai tas kļūtu mīksts. Pēc tam samaisām to ar atlikušo skābo krējumu, olu-krējuma maisījumu un sakuļam.
  4. Smalki sagriežam mandeles (var samalt ar blendera palīdzību), izberžam biezpienu caur sietiņu līdz viendabīgai masai, samaisām visas sastāvdaļas un sakuļam ar blenderi.
  5. Sagatavojam pashas formas, (ja nav, tad izmantojam nelielu kūku formu vai pat tīru puķu podu), noklājiet to vairākos slāņos ar marli. Virsū uzklājiet gatavo masu, apsedziet ar marli, virsū uzlieciet slogu un ielieciet ledssukapī. Pasha būs gatava pēc 24 stundām.
  6. Gatavojam glazūru – sakuļam olbaltumus ar pūdercukuru un citrona sulu, lai sanāktu biezas, balas putas. Ar glazūru aplejam pashu, apkaisām ar rīvēto šokolādi un ļaujam atdzist.

Labu apetīti!

Avots: vk.com/chief.cooker

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment