Ātri un vienkārši – mājas īriss

Gatavošanas gaita:

  1. Kastrolī savienojiet skābo krējumu, cukuru un pievienojiet nedaudz sviesta.
  2. Vāriet masu, pastāvīgi to maisot.
  3. Pēc kaut kāda laika masa kļūs līdzīga iebiezinātam pienam. Vāriet to tik ilgi, cik nepieciešams, lai iegūtu jums vēlamu krāsu. Taču neaizmirstiet maisīt, lai masa nepiedegtu.
  4. Kad maisījums kļūs tādas krāsas, kāda jums ir nepieciešama, noņemiet kastroli no uguns un pievienojiet sviestu. Kārtīgi samaisiet, lai īriss kļūtu viendabīgs.
  5. Pēc tam salejiet īrisu formās, pirms tam tās ieziedot ar sviestu, vai uzlejiet uz līdzenas virsmas. Ja jūs izvēlēsieties otro variantu, izveidojiet iegriezumus uz virsmas ar slapju nazi, kamēr masa vēl ir silta.
  6. Atstājiet īrisu, lai tā atdziest.

Labu apetīti!

Avots: sovkusom.ru

Leave a Comment