Ābolu marmelāde (fotorecepte)

yabl-marmelad-1

Ābolus sagriežam un ieliekam kastrolī. Pievienojam 200 g cukura un samaisām.

yabl-marmelad-2

Uzliekam uz neliela uguns un vāram, periodiski maisot, kamēr āboli nenovārīsies.

yabl-marmelad-3

Samaļam ar blenderi līdz viendabīgai masai.

yabl-marmelad-4

Ieberam atlikušo cukuru.

yabl-marmelad-5

Vāram uz maza uguns līdz iegūstām melnu un ļoti biezu masu. Jo ilgāk vāram – jo biežāk maisām, lai masa nepiedegtu. Tai ir jābūt ļoti biezai – nav jātek, bet gan „jākrīt” no karotes. Var vārīt arī uz lielāka uguns, lai paātrinātu procesu, bet tad ir biežāk jāmaisa masa.

yabl-marmelad-6

Pārliekam masu ar cepamo papīru noklātā formā un izlīdzinām masu.

Žāvējam cepamā krāsnī temperatūrā, kas ir ne lielāka par 100 grādiem, atstājot cepamās krāsns durvis nedaudz atvērtas. Žāvēšanas procesa vidū labāk pārvelt marmelādi uz otru pusi (labāk ar otru cepamo formu).

Labu apetīti!

Avots: vkusnyblog.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment