Izcila laša un lavaša uzkoda

Gatavošanas gaita:

  1. Samaisiet visas sastāvdaļas uzziešanai. Uzziediet pusi uz lavaša, ņemot vērā, ka uzkoda beigās būs kvadrātaina un lavaša malas tiks apgrieztas.
  2. Virsū uzlieciet pusi no laša.
  3. Paņemiet vēl vienu lavašu un ieziediet to ar plānu sviesta kārtu – tas palīdzēs lasim „pielipt” pie lavaša. Apsedziet laša slāni ar sviesta tortilju (sviests ir lejā). Virsū uzklājiet krēmsiera masu, tad uzklājiet lasi uz vēl viena lavaša, kas ir ieziests ar sviestu (uzlieciet ar sviestu uz leju).
  4. Ietiniet visu plēvē, iespiediet ar plakanu, smagu priekšmetu, ielieciet ledusskapī uz 4 stundām vai uz visu nakti.
  5. Ar nazi apgrieziet lieko lavašu, piešķirot ēdienam kvadrātainu formu.
  6. Kvadrātu sagrieziet 6-7 strīpās, tad sagrieziet tos vēl smalkākos kvadrātos. Pirms pasniegšanas caurduriet katru uzkodu ar zobu bakstāmo, dekorējiet ar dillēm.

Labu apetīti!

Avots: adme.ru


 

Līdzīgi raksti